A

E

>

F

J

>

K

O

>

P

T

>

V

Z

>

a

Weesgedicht van

AAaRGh…

° 1977

AAaRGh is het pseudoniem van Aalstenaar Mario De Koninck die zowel de rol van cartoonist, tekstschrijver als performer durft op te nemen. Mario hanteert al even graag de pen als het penseel en speelt zowel met kleuren als met letters.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

akim a.j. willems

° 1974

Akim a.j. willems is (podium)dichter, maar schrijft ook kortverhalen en non-fictie. In mei 2019 verscheen zijn officiële poëziedebuut Op de rand van het zwijgen bij Uitgeverij Vrijdag. Momenteel werkt hij aan zijn tweede bundel en aan vertalingen van de Afro-Amerikaanse Harlem Renaissance-dichter Waring Cuney.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Andy Fierens

° 1976

Dichter en performer Andy Fierens geldt als het buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld. Met zijn hilarische en genadeloze teksten en met zijn compromisloze live performances, werd hij algauw een opmerkelijke en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Ann Van Dessel

°1961

Ann Van Dessel geeft poëzievoordrachten, stimuleert het schrijven van brieven, coacht beginnende schrijvers, geeft auteurslezingen en schrijfworkshops en leidt poëziewandelingen. Ann wil poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Anneleen Van Offel

° 1991

Anneleen Van Offel  publiceerde eerder verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, is Letterzetter van Kortrijk en debuteerde onlangs met haar roman Hier is alles veilig. In de zomer van 2016 werd ze als aankomend talent geselecteerd voor de schrijfresidentie van Das Mag en voor de Parijsresidentie van deBuren.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Annemie Deckmyn

° 1955

Annemie Deckmyn is moeder van 5 en werkt in het onderwijs. Zij debuteerde in maart 2018 met de bundel Alles gebeurt onderweg. Er verschenen eerder gedichten in Daar begint de poëzie: de honderd beste gedichten uit de Turingwedstrijd , de Poëziekalender 2015,  en de bloemlezing Het gezeefde gedicht. Zij won diverse poëziewedstrijden.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Anoniem

° 1075

Hebban olla vogala nestas is een van de bekendste zinnen uit de Nederlandse taal- en literatuurgeschiedenis. De beroemde woorden zijn met raadsels omgeven. We weten dat ze rond 1075 zijn opgeschreven, maar het is niet zeker wie de schrijver is en welk dialect hij gebruikt.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Astrid Arns

° 1960

Astrid Arns is onderwijzeres en dichteres en publiceerde gedichten in de Poëziekrant, De Schaal van Dighter, Meander, Het Gezeefde Gedicht en De Vallei. In 2016 werd ze Laureaat van de Melopee Poëzieprijs. In 2017 ontving ze de derde poëzieprijs van Oostende en ook de eerste prijs van Sint-Niklaas.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Astrid Haerens

° 1989

Astrid Haerens groeide op in Zwevegem en woont in Brussel. Ze behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Astrid schrijft proza en poëzie. In september 2017 verscheen haar debuutroman Stadspanters bij uitgeverij Polis.

 

Reeds geadopteerd

b

Weesgedicht van

Bart Moeyaert

° 1964

Hoeven wij Bart Moeyaert nog voor te stellen? Net zoals zijn bibliografie is ook zijn lijst met bekroningen lang en oogt ze prachtig, met als uitschieter toch wel de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, een van de grootste internationale oeuvreprijzen voor jeugdliteratuur.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Bart S. Vermeer

° 1973

Bart Vermeer studeerde aan de filmschool in Brussel en werkt nu als schrijver, regisseur en leraar. Hij is een verhalenmaker die de wereld en zijn verhalen tracht vast te leggen, te registreren en te vertellen zoals hij het ervaart.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Bart Van der Straeten

° 1979

Bart Van der Straeten publiceerde de bundel onbalans. Daarnaast is hij recensent, onder meer voor de lage landen en het online recensietijdschrift De Reactor. Als De Schrijfarbeider helpt hij anderen bij het schrijven, redigeren en vorm geven van hun eigen teksten. Hij woont en werkt in Gent.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Benno Barnard

°1954

Benno Barnard is een Nederlands dichter, essayist, toneelschrijver, reisschrijver en vertaler. Hij studeerde begin jaren 80 theologie aan de Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid in Brussel. Benno Barnard schreef tot januari 2013 een wekelijkse column voor Knack.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Bert Van Raemdonck

° 1977

Bert Van Raemdonck schreef tientallen recensies en kritieken over literatuur, muziek en cultuur, o.m. voor rekto:verso en De Standaard. Hij is coördinator van de KANTL. Als dichter publiceerde hij in tijdschriften als Het Liegend KonijnDeus Ex Machina en Poëziekrant.

 

Reeds geadopteerd

c

Weesgedicht van

Carmien Michels

° 1990

Carmien Michels danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar debuutroman We zijn water behaalde de shortlists van de Vlaamse Debuutprijs en de Bronzen Uil. In 2016 won ze het EK Poetry Slam en haalde ze brons op het WK in Parijs.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Charles Ducal

° 1952

Naast zijn carrière als leerkracht hield Charles Ducal (pseudoniem van Frans Dumortier) zich in alle stilte hartstochtelijk bezig met zijn eigen dichtkunst. Verborgen achter een pseudoniem publiceerde hij zijn eerste gedichten. Op 29 januari 2014 werd hij de eerste Belgische Dichter des Vaderlands.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Charlotte Van den Broeck

° 1991

Charlotte Van den Broeck stond in 2013 in de top honderd van de Turing Gedichtenwedstrijd. In het Poëziebordeel van Vonk en Zonen, Ondernemers in de letteren, treedt zij van bij aanvang op als Lulu Wedekind. Op Gedichtendag 2016 won Charlotte de Herman de Coninck Debuutprijs.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Christophe Vekeman

°1972

Christophe Vekeman is schrijver, dichter en performer. Hij publiceerde meerdere romans, een verhalenbundel, een essaybundel, een novelle, een biografie en twee gedichtenbundels. Vekeman kan je omschrijven als een verdwaalde cowboy met een frisse stem en een hekel aan conformisme.

Reeds geadopteerd

d

Weesgedicht van

David Troch

° 1977

David Troch won o.a. de Herman de Coninckprijs 2013 voor het Beste Gedicht, de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, de Jules van Campenhoutprijs voor poëzie en de Gerard Vermeerschprijs voor monologen. Hij publiceerde reeds in zowat elk toonaangevend poëzietijdschrift.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Delphine Lecompte

°1978

Delphine Lecompte was onder meer stadsdichter van Damme. In 2010 won ze de C. Buddingh’-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij. In 2011 ontving ze de prijs voor letterkunde van de provincie West-Vlaanderen. Ze raakte bekend bij het grote publiek door haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Dimitri Casteleyn

° 1966

Dimitri Casteleyn schrijft al sinds zijn jeugd. Hij won enkele literaire prijzen en publiceerde gedichten in verschillende literaire tijdschriften. Tussen 2010 en 2014 maakte hij vijf tv-reeksen voor Canvas. In totaal werden van zijn boeken meer dan 25.000 exemplaren verkocht, in vier verschillende talen.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Dominique De Groen

°1991

Dominique zegt over zichzelf dat ze politieke gedichten schrijft, maar daar de wereld niet mee gaat veranderen. Haar ambitie bestaat erin vooral niet vanuit een ivoren toren te schrijven. Bij het balanseer verschenen haar debuutbundel Shop Girl  en de opvolger Sticky Drama.

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Doreen Hendrikx

° 1999

Met diversiteit hoog in het vaandel trotseert Doreen Hendrikx de letterenzee op elk mogelijk vaartuig dat je je kan inbeelden. Ze is een van de vaste gezichten bij de open mic You on Stage, een Poëziebusganger en een begenadigd woordkunstenaar die elk mogelijk podium wil veroveren.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Dorien De Vylder

° 1988

Dorien De Vylder behaalde selecties in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en Write Now!, won diverse poëzieprijzen en publiceert nu en dan in literaire tijdschriften. Ze is redacteur bij Kluger Hans en woont en werkt als huisapotheker in Gent.

 

Reeds geadopteerd

e

Weesgedicht van

Elvis Peeters

° 1957

Elvis Peeters schrijft zijn oeuvre samen met Nicole Van Bael. Hun romans De ontelbarenDinsdag en Jacht werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen, de roman Wij werd verfilmd en met hun kinderboek Meneer Papier en zijn meisje wonnen ze een zilveren griffel.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Eric Vandenwyngaerden

° 1955

Eric Vandenwyngaerden publiceerde in verschillende e-zines, tijdschriften en bloemlezingen in Vlaanderen en Nederland. In de brochure Diest van Begijnhof tot Mosterdpot en in de poëzieroute Dichter bij Diest werden respectievelijk de gedichten Waterpas en Kinderkopjes opgenomen.

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Erwin Steyaert

° 1959

Erwin Steyaert studeerde Klassieke Filologie en Filosofie in Gent en Leuven. Hij publiceerde onder andere in de Poëziekrant en Het Liegend Konijn en won diverse poëzieprijzen.

 

 

Reeds geadopteerd
Weesgedicht van

Esohe Weyden

° 1999

Esohe Weyden is een spoken word-dichteres, presentatrice en studente Rechten uit Antwerpen die met haar eerlijke pen tracht te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Ze is eveneens stadsreporter voor ATV en brengt voornamelijk kunst en cultuur in de stad in beeld.

Reeds geadopteerd

In samenwerking met